עמותת קהילה לתיקון חברתי ותרבותי בישראל יזמה פרויקט פיילוט ייחודי להוזלת מחירי אחזקת הבניינים ופיתוח ההון החברתי והקהילתי של דייריו, באמצעות התארגנות של וועדי בתים סמוכים ופיתוח יוזמות חברתיות של הדיירים.
הוזלת מחירי אחזקת הבניין
אחזקת הבניין כרוכה ברכישה וניהול של שירותים שוטפים וייחודיים, בהתאם לצרכים המשתנים של כל בניין ודייריו. התאגדות של כמה וועדי בתים יחד מאפשרת לרכז את השירותים ולקבל הצעות מחיר משתלמות יותר. התאגדות זו תגדיל את כוח המיקוח מול ספקי השירותים, ותביא להוזלה במחירים ושיפור השירותים.
שלבי הפרויקט
- יצירת הרשת: גיוס לפחות שישה ועדי בתים המעוניינים להצטרף לרשת.
- כינוס וניתוח נתונים: כינוס של הוצאות שנתיות של כל בניין למאגר נתונים משותף וניתוחו במטרה לאתר אזורים בהם ניתן להוזיל משמעותית.
- הצעות מחיר ובחירת שירות: פנייה לחברות וספקים רלוונטיים לקבלת הצעות מחיר לכל הרשת, ובחירת ההצעה המשתלמת ביותר.
פיתוח ההון החברתי והקהילתי בבניין
בניין מגורים הוא לא רק מקום מגונן – הוא יכול להיות גם מקום לצמיחה קהילתית, התנדבותית וחברתית. אנו מאמינים כי פיתוח ההון החברתי והקהילתי בבניין יכול לשפר את איכות החיים של הדיירים.
השלבים לפיתוח ההון החברתי והקהילתי
ההליך מתבצע באמצעות התנדבות של שניים/שתיים דיירים כרכזי תחום, אשר יקבלו ליווי והדרכה מצוות העמותה. מטרת הליווי היא למפות את צרכי הדיירים וליצור מענה באמצעות המשאבים האנושיים והפיזיים הקיימים בבניין.
דוגמאות לפעילויות:
- מענה בטוח וחינוכי לצורכי הפנאי של הילדים.
- פעילויות משפחתיות סביב חגים ומועדים.
- עיצוב ושדרוג המרחבים המשותפים למענה על מגוון פעילויות.
- יצירת שיתופי פעולה עסקיים בין דיירי הבניין.
החזון לטווח הרחוק
מטרת הפרויקט היא להקים רשת רחבה של ועדי בתים, שכוללים עשרות ואף מאות בניינים. ככל שהרשת תגדל, כך יוכלו הוועדים להיעזר בידע המצטבר על מנת לשפר את ניהול הבניין, להוזיל עלויות ולהעצים את הפעילות החברתית בקהילה.
ההשקעה והמודל הכלכלי
עמותת קהילה לקחה על עצמה את ההשקעה בהקמת התהליך, ולכן החודשים הראשונים של הפיילוט יהיו ללא תשלום. בהמשך, בהתאם להצלחת הפרויקט, נבנה תכנית כלכלית שתכלול גם הכנסות מספקים ומוועדי בתים בתמורה לשירותים. אנו, כעמותה ללא מטרות רווח, פועלים מתוך מטרה ליצור תהליך בר-קיימא, ונשמח לשותפים בתהליך עיצוב התכנית הכלכלית מקרב המשתתפים.

